Petrovo

Petrovo: Zasjedao Štab za vanredne situacije u Petrovu povodom najave poplava

U Petrovu je danas, 10.05.2019. godine, održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano upozorenje Republičke uprave Civilne zaštite na obilne padavine u dane 12, 13, i 14. maj ove godine.

Doneseni su zaključci prema kojima su svi članovi Štaba obavezni da u narednom periodu budu u pripravnosti, a viši stručni saradnici za infrastrukturu i zaštitu i spašavanje, kao i predstavnci JКP „Voda“, u zadatak su dobili da izvrše obilazak alternativnog putnog pravca Vrla strana – Subašin potok, i preduzmu neophodne radnje kako bi isti bio osposobljen za odvijanje saobraćaja.

Takođe, u zadatak pomenutim službenicima Opštinske uprave dato je i da sagledaju stanje propusta, mostova i riječnih korita i preduzmu neophodne radnje za pročišćavanje istih, kako bi mogli propustiti povećan dotok vode.

 

Odmah nakon sastanka izvršeno je postavljanje vreća s pijeskom na kritičnim tačkama oko objekata zgrade opštine, Policijske stanice i Doma kulture u Petrovu, kako bi se spriječilo prodiranje vode u unutrašnjost objekata.


Povezano:


 

Načelnik opštine Ozren Petković još jednom je uputio poziv sugrađanima da i oni lično preduzmu mjere i radnje s ciljem odbrane imovine od eventualnih poplava.

Mi se nadamo da nećemo biti pogođeni poplavama ili drugim elementarnim nepogodama, ali, obzirom na prognozirane količine padavina u narednim danima, moramo se pripremiti i na najgore, koliko god je u našoj moći. Iz ranijeg perioda imamo određene pokazatelje koja su to područja najkritičnija, znaju to i naši sugrađani čija su imanja ili domaćinstva bila poplavljena, te posebno njih, ali i sve ostale sugrađane, još jednom molim da urade sve što mogu kako bi zaštitili svoju imovinu i naravno živote„, istakao je Petković, naglasivši da je već jutros angažovana mehanizacija na pročišćavanju pružnih propusta i kanala.

Na žalost mi smo već nekoliko puta osjetili silu prirode, pred kojom smo skoro pa nemoćni. Ali nadam se da će nakon svih poduzetih mjera, i onoga što građani preduzmu na samozaštiti, ukoliko se i ostvare najcrnje prognooze, posledice biti daleko blaže nego što je to bilo ranije„, zaključio je Petković, navodi se iz Info centra Opštine Petrovo.

GD

Recent Posts

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

13 sati ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

13 sati ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

1 dan ago

Sloboprom povećao vlasništvo u Banji Vrućici na 93,7 posto

TESLIĆ – Kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala je vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na…

4 dana ago

GREŠKE KOJE ODBIJAJU KUPCE NEKRETNINA! Zbog jedne odmah odustaju

Pogledajte šta bi trebalo da izbjegavate prilikom prodaje svoje nekretnine! Ako želite da prodate svoju nekretninu ili…

4 dana ago

Doboj ima najbolji obuhvat vakcinacije prvom dozom MRP vakcine u RS

DOBOJ - Da su u strahu velike oči i da roditelji zbog brojnih nedoumica na…

5 dana ago

This website uses cookies.