Vijesti

OTVORENA KANCELARIJA KONZULATA SRBIJE U RS: Modriča bliža majci Srbiji

U Modriči je juče svečano otvorena kancelarija Konzulata Srbije u Banja Luci, koja će za građane Modriče, ali i okolnih opština Šamca, Pelagićeva, Donjeg žabara, Broda i Vukosavlja raditi poslednje subote svakog drugog meseca

Foto V. Blagojević

U Modriči je juče svečano otvorena kancelarija Konzulata Srbije u Banja Luci, koja će za građane Modriče, ali i okolnih opština Šamca, Pelagićeva, Donjeg žabara, Broda i Vukosavlja raditi poslednje subote svakog drugog meseca. U okviru specijalnih i paralelnih veza Srbije i Srpske, preko ove kancelarije realizovaće se brojna prava i potreba građana.

– Građani će moći da ostvare sve ono što bi mogli da ostvare i u Generalnom konzulatu u Banja Luci, osim uzimanja biometrijskih podataka jer u ovom trenutku još nemamo neophodnu opremu za to, ali ćemo i to brzo rešiti. U narednom periodu će građani moći uz zahteve za državljanstvo i pribavljanje drugih dokumenata moći da podnose zahteve i za izdavanje putnih isprava. – najavio je Aca Jovanović, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije za konzularne i pravne poslove.

 

Konzularna kancelarija u Modriči svoj prvi konzularni dan imaće 29.juna ove godine i to će biti poklon Modriča za dan opštine.

– Znamo da je Vidovdan Dan opštine Modriča i meni je srce puno, bićemo u prilici da na najlepši način proslavimo Dan Modriče našim poklonom ovom gradu i ulepšamo svečanost.- podvukao je Vladimir Nikolić generalni konzul Srbije u Banja Luci

 

U Modriči su prezadovoljni posetom delegacije Srbije i stvranjem mogućnost za širenje svestrane saradnje i povezivanja jednog naroda sa dve obale Drine.

– Ovo nam mnogo znači, od bratimljenja gradova, preko druženja, folklora, kulturnih sadržaja, sportskih aktivnosti do svega onog što do sada nismo imali u onom kapacitetu koliko bi mi to hteli.Sve ćemo to raditi preko ove kanclerije.- rekao je Mladen Krekić načelnik opštiona Modirča.

Pored Ambasade u Sarajevu i generalnog konzulata u Banja Luci i u Mostaru, Srbija ima konzularne kancelarije u Trebinju, federalnoj opštini Drvar i od danas u Modriči.

Izvor: novosti.rs   Autor: Vid Blagojević

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

21 sat ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

1 dan ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

2 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

2 dana ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

2 dana ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

3 dana ago

This website uses cookies.