Categories: DobojVijesti

OTPISALI APOTEKARE u DOBOJU: Gradska uprava olako dozvolila da odu u likvidaciju

GRADSKE vlasti u Doboju su se olako odrekle JZU „Jovan Jovanović Zmaj“, dozvolivši da ode u likvidaciju zbog nelikvidnosti, predavši je pre dve godine strateškom partneru „Vivamediku“ iz Zvornika, a ceh sada ispaštaju nezadovoljni radnici.

Iako su davanje te saglasnosti na sednici SG uslovili zaštitom interesa Grada kao osnivača, zadržavanjem prava na deo imovine apoteke u postupku rešavanja vlasničkog statusa nepokretnosti i zadržavanjem radnika, zaposleni koji su se obratili našem listu tvrde da se taj uslov ne poštuje.

– Prvo sam premeštena na niže radno mesto u odnosu na kvalifikacije i reference koje posedujem, a sada sam dobila i rešenje o prestanku radnog odnosa. Nije reč samo o meni, već ima još otpuštanja, osećamo se izdanim od Grada – žali se Zora Filipović.

To tvrdi i nekolicina drugih radnika dobojske apoteke, koji su nam se obratili, ali su još uvek u radnom odnosu i ne žele da im se otkrije identitet, jer trpe mobing na poslu.

NJihove tvrdnje negira direktor Apoteke „Vivamedik“ u Doboju Roksola Zovko, rekavši da su svi poslovni potezi, kao i premeštanja zaposlenih na druge poslove i prekidi radnog odnosa u skladu sa zakonskim propisima.

– Dostavite nam precizna pitanja i na koju temu želite odgovor i dobićete ih napismeno – rekla nam je Roksola Zovko, ali u zakonom predviđenom roku i pored obećanja nije dostavila odgovore na pitanja.

Ono što je u svemu ovome nejasno je pod kojim je okolnostima zvornička firma „utopila“ i dobojsku apoteku u sastav grupacije „Moja apoteka“ i na koji način se to održava na sporazum o strateškom partnerstvu, koji je Grad Doboj postigao sa „Vivamedikom“.

Apotekari u Doboju zameraju gradskim vlastima što su, kako tvrde, prepušteni na milost i nemilost novim gazdama.

IMOVINA

JOŠ uvek nije razrešena vlasnička struktura ranijeg dobojskog Regionalnog medicinskog centra „23. avgust“, koji se raspao izbijanjem rata u BiH. Kao samostalne jedinice sada su Opšta bolnica, Dom zdravlja, Regionalni institut za zaštitu zdravlja i Apoteka, ali se još uvek nisu razdružile kada je imovina u pitanju.

„RECEPT“ ZA PROPAST

NIJE samo Doboj, od većih gradova u RS, ostao bez svoje Gradske apoteke, jer je na gotovo isti način to prvo urađeno u Banjaluci. Sumnjivo, svesno loše upravljanje javnim apotekama, izvlačenje novca i stvaranje gubitaka, doveli su do propasti apotekarskih ustanova.

Izvor: novosti.rs / Autor:Lj. Đurić

GD

Recent Posts

Sloboprom povećao vlasništvo u Banji Vrućici na 93,7 posto

TESLIĆ – Kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala je vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na…

21 sat ago

GREŠKE KOJE ODBIJAJU KUPCE NEKRETNINA! Zbog jedne odmah odustaju

Pogledajte šta bi trebalo da izbjegavate prilikom prodaje svoje nekretnine! Ako želite da prodate svoju nekretninu ili…

21 sat ago

Doboj ima najbolji obuhvat vakcinacije prvom dozom MRP vakcine u RS

DOBOJ - Da su u strahu velike oči i da roditelji zbog brojnih nedoumica na…

2 dana ago

Banjalučka komora traži da se prag za malog privrednika poveća na 100.000 KM (VIDEO)

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka uputila je inicijativu Vladi Srpske da izmijeni Zakon o porezu na…

3 dana ago

Teslić: Uhapšen kradljivac iz Doboj Juga, pronađeni otuđeni predmeti

Teslićka policija uhapsila je lice čiji su inicijali V.Š. iz Doboj Јuga /u Federaciji BiH/…

4 dana ago

Pogledajte koji su neradni dani u maju

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 3, 5, 6 i 9. maj, saopšteno…

5 dana ago

This website uses cookies.