Categories: DobojObrazovanje

Održane “Jaffa Igre bez granica” u Doboju: Djeca oduševljena SVEMIRSKOM tematikom!

Jedanaeste po redu “Jaffa Igre bez granica” održane su u petak 28. februara, u Doboju, a mališani ovog grada po drugi put su imali priliku da se takmiče i uživaju u svim pratećim sadržajima ove sportsko-zabavne manifestacije za djecu.

Dobojska Osnovna škola “Vuk Karadžić” tresla se od cike takmičara, te smijeha i podrške malih i velikih vatrenih navijača, a kako je tema novog ciklusa Igara “Svemir”, sve je podsjećalo na citat iz svima omiljene dječje knjige “Mali princ”:

“Živjeću na jednoj od zvijezda. Smijaću se na njoj. I tako, biće kao da se sve zvijezde na nebu smiju, kada pogledaš noću u nebo. I samo ti ćeš imati zvijezde koje se smiju.”

I zaista, i učesnici i publika su bili su prave male nasmijane zvijezde dobojskih “Jaffa igara bez granica”. Djeca iz osnovnih škola i  vrtića bili su raspoređeni u timove, od kojih je svaki nosio naziv jedne od planeta naše galaksije. Tako su svoje sportske vještine pokazali Merkur, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn… pa čak i Mjesec. I publici i takmičarima bilo je više nego zabavno u nesvakidašnjem ambijentu i sa “svemirskim” sportskim rekvizitima.

Jedna od mladih takmičarki, Maja B. podijelila je sa nama oduševljenje Igrama: “Ovo je drugi put da učestvujem na Igrama bez granica i super mi je. Malo mi je ljepše nego prošli put jer mi se baš sviđa što sve liči na svemir. Nadam se da će opet doći u Doboj”.

Na dobojskim “Igrama bez granica” učestvovalo je više 360 osnovaca i 85 predškolaca, a prema riječima organizatora očekivanja su više nego ispunjena.

“Nemam riječi! Ponosni smo na male takmičare, na sjajnu publiku i na naše drage volontere. Kada vidite ozarenu djecu Doboja da se dobro zabavljaju, praćeni ovacijama 500 mališana i odraslih sa tribina, ne možete da ostanete ravnodušni. Njihova radost je naša najveća nagrada! Posebno smo ponosni na učešće djece iz specijalnog odjeljenja ove škole, jer smatramo da druženje i ljubav među najmlađima ne treba da ima granice. Socijalna inkluzija, zabava, sport, igra i drugarstvo su nešto što pripada svakom djetetu, bez ograničenja. Ni svemir nema ograničenja i to smo htjeli da postignemo. Ljubav bez granica!”, uz smijeh kaže koordinatorka ovog projekta Željka Gajić.

Generalni sponzor ove manifestacije je kompanija Jaffa Crvenka koja je svim takmičarima priredila poklon pakete i sjajnu zabavu. Poklone za male pobjednike obezbijedila je kompanija Gatarić.

Uz adrenalinsku zabavu, djeca su mogla da se druže sa klovnovima, mašataju uz facepainting i druge sadržaje kreativnog kutka koji im je priredila kompanija m:tel, a za osvježenje bili su zaduženi pekara Manja i Vivia, oficijelna voda manifestacije.

Dobojske “Jaffa Igre bez granica” otvorio je zamjenik gradonačelnika Vlado Blagojević.

Manifestaciju je podržala i Nova banka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS kao i Ministarsvo prosvjete i kulture RS, te Grad Doboj, kao pokrovitelj događaja.

Kao što je rečeno, ovo su 11. po redu “Jaffa Igre bez granica”, i prve u novom “svemirskom” ciklusu.

Nakon Doboja, ovo sportsko-zabavno takmičenje biće održano 14. marta u Derventi, 1. aprila ui Banjoj Luci, te u Prnjavoru 11. aprila. U 2020. godini planirano je da se održi ukupno 10 manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini.“Jaffa Igre bez granica” možete da pratite putem zvaničnog web sajta ove manifestacije igrebezgranica.ba.

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

8 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

12 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.