Doboj

Obren Petrović isključen iz SDS

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica isključio je gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića iz stranke.

S obzirom na stavove, iznesene u javnosti, a koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom Srpske demokratske stranke, Obren Petrović više nije član SDS-a zbog čega je danas izbrisan iz članstva Srpske Demokratske Stranke“, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, saopštio je SDS.

 

Govedarica je, kako se navodi, pozvao odgovorne i poštene članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca.

SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane“, poručio je predsjednik SDS-a.

Govedarica ističe da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima i da će SDS iz ovoga izaći zajedno, čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima očito i nije bilo mjesto u SDS-u.

„SDS, baš kao i Republika Srpska, mora se očistiti od korumpiranih pojedinaca čiji je jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda“, zaključio je Govedarica.

 

Podsjećamo, Petrović se juče u Doboju sastao sa Miloradom Dodikom i još jednom mu iskazao otvorenu podršku, izrazivši žaljenje što je “Dodik izgubio u Doboju“ na proteklim opštim izborima.

 

Prije toga Gradski odbor SDS u Doboju odlučio je da četiri izabrana SDS-ova nosioca mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH učestvuju u vlasti na nivou Srpske i BiH.

Izvor: mondo.ba

GD

Recent Posts

Željeznice RS uskoro holding s tri kompanije

Završetak restrukturiranja prema programu Svjetske banke očekuje se do kraja godine Izvršni direktor "Željeznica Republike…

14 sati ago

DA LI JE BILO MOGUĆE ODBRANITI DOBOJ? Evo šta su rekli svjedoci odbrane na suđenju Obrenu Petroviću

POPLAVE koje su zadesile Doboj 2014. godine spadaju u red onih koje se dešavaju u…

14 sati ago

Evo koliko će studenti plaćati školarinu na fakultetima u Srpskoj

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o visini školarine za redovne studente na studijskim programima…

1 dan ago

Cijena stanova u Srpskoj veća za 24,1 odsto

Prosječna cijena po metru kvadratnom završenog i prodatog stana u prvom kvartalu ove godine u…

1 dan ago

ČUPO GARAGE Doboj: Autolimarske i autolakirerske usluge (FOTO)

Tražite pouzdanu i profesionalnu autolimarsku i autolakirersku radnju u Doboju? ČUPO GARAGE nudi uslugu popravke…

3 dana ago

Ekspertski tiket dana: Saznaj koji su najsigurniji tipovi u Ligi Evrope i Ligi konferencija!

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje, a u ovom…

3 dana ago

This website uses cookies.