Categories: DobojVijesti

Nadležni u Doboju odlučni: Ko prekrši izolaciju ide u bivšu kasarnu

DOBOJ – Svi koji prekrše rješenje o izolaciji umjesto u toplini doma spavaće na krevetima u objektu nekadašnje kasarne u dobojskom prigradskom naselju Miljkovac, a dok tamo borave neće gladovati jer će im dva obroka stizati iz Javne kuhinje u kojoj se već šest godina hrane socijalno ugrožene Dobojlije.

„U ovom momentu imamo 20 spremnih mjesta za karantin. Čekamo da nam isporuče madrace i krevete u toku dana, večeras do 19 časova biće na raspolaganju 100 kreveta s mogućnošću još dodatnih 100„, izjavio je juče gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

On je dodao da su 904 osobe pod nadzorom, a za 16 je prestao nadzor.

„Apelujem na sve koji su pod epidemiološkim nadzorom, kao i na sve građane da poštuju samoizolaciju jer ovih 15 dana koji dolaze su nam prekretnica“, rekla je Ana Ćetić Stevanović, epidemiolog u dobojskom Domu zdravlja.

Od početna tri, dobojska bolnica je pokrenula proceduru za nabavku sedam respiratora, a sredstva za nabavku jednog od njih obezbijedila je Srpska pravoslavna crkva, odnosno Arhijerejsko namjesništvo Doboj.

„Što se tiče cijena respiratora, bolnica Doboj je nailazila na različite cijene – od 28.000 KM za koje smo mi krenuli u proceduru do 100.000 KM. Cijene se mijenjaju, kako nam dobavljači govore, na dnevnom nivou i niko ako vam danas kaže cijenu ne može sutra garantovati da će biti ista“, kazao je Mladen Gajić, direktor bolnice „Sveti apostol Luka“, te dodao da je na ulazu u bolnicu postavljen trijažni centar.

Jedan ljekar u ovoj zdravstvenoj ustanovi je izolovan iz preventivnih razloga. On je iz rizične kategorije, imao je ranije srčani udar, ali nije bio u kontaktu sa zaraženima, a ostali uposlenici imaju poseban režim rada.

„Pravimo ekipe ljudi koji rade u određenom trenutku. To bi trebalo da bude u trajanju od 24 sata. Nakon toga oni odlaze kući i dolazi druga ekipa. Na ovaj način želimo da spriječimo da nam ispadne više ekipa u jednom trenutku iz posla. Većina će raditi na četvrti dan po 24 sata“, rekao je Siniša Marić, pomoćnik direktora bolnice za medicinska pitanja.

Izvor: nezavisne.com Autor: Sanja Čakarević

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

2 sata ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 sata ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

3 sata ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

1 dan ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

1 dan ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

2 dana ago

This website uses cookies.