Categories: DerventaVijesti

MANJE PLATE FUNKCIONERIMA! Nova skupštinska većina u Derventi stavila pod lupu zarade čelnih ljudi opštine

Zaista sam bio neprijatno iznenađen kada sam došao na platu predsednika skupštine od čak 4.100 maraka, dok u susednim kancelarijama neki od službenika tek imaju po 700 KM. Zato sam digao „obe ruke“, za predlog PDP, da se smanje takve zarade, a meni lično za oko 1.000 maraka.

Ovako, za „Novosti“, gotovo nestvaran pozitivan potez nove skupštinske većine obrazlaže novoizabrani predsednik Grada Dervente, Mirko Zemunović.

Nova skupštinska većina sa SDS, PDP i DNS-om, izglasala je poprilično smanjenje plata gradonačelniku, zameniku gradonačelnika i predsednika skupštine grada Derventa sa 3,5 i 3,3 na 2,5 prosečne plate zaposlenih u gradskoj upravi.

– Plate naših funkcionera bile su veće i od mesečnih primanja predsednika Srbije, gradonačelnika Beograda, i njihovih kolega u regionu – čulo se tokom nedavne vatrene skupštinske rasprave.

Plata gradonačelnika je iznosila 4.655 KM i ona je sada umanjena za oko 1.300 maraka. Umanjena je i plata zamenika gradonačelnika, sa 3.300 na oko 2.200 KM, navodi naš sagovornik, koji je u predsedničku fotelju seo dolaskom iz ovdašnjeg „Komunalca“.

– Smatram da je moja plata predsednika skupštine od oko 3.080 maraka i dalje previsoka, dok ima radnika u gradskoj upravi koji primaju tek nešto više od 500 KM, i to gornja zakonska i granica pristojnosti. Razumljivo je da svako želi da ima što veću platu, ali što je previše, previše je – ističe Zemunović, koji je na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni jedan od retkih primera funkcionera koji je digao ruku za smanjenje svoje plate.

POD LUPOM I ZARADE DIREKTORA

MIRKO Zemunović, koji nakon napuštanja redova SP sada deluje u klubu DNS, najavljuje da će pod lupu biti stavljene i plate direktora u javnim preduzećima.

– Ne možemo im to narediti, ali ćemo insistirati kod onih koji imaju nekoliko zaposlenih sa po 500 KM plate, a posluju sa minusom, da plate svedu u zakonske okvire – najavljuje Zemunović.

JEDAN GLAS PREVAGNUO

ODLUKA o smanjenju plata funkcionerima u Derventi doneta je sa samo jednim, 15. glasom više većine, naspram 14 glasova sada opozicionog SNSD.

– Plate opštinskih funkcionera su u zakonskim okvirima i nepravedno je da im to pravo bude uskraćeno sada kada je Derventa stekla i status grada – kažu predstavnici SNSD.

Milorad Simić (SNSD), gradonačelnik Dervente,prokomentarisao je da je „tužan i razočaran odlukom nove skupštinske većine“.

Izvor: novosti.rs / Autor: N. Đurić

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

16 sati ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

16 sati ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

17 sati ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

2 dana ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

3 dana ago

This website uses cookies.