Doboj

Imenovanje v. d. generalnog direktora „Železnica RS“ iznuđen kadrovski potez?

Prošlonedeljno postavljanje Slavka Gligorića u preduzeću od posebnog interesa za RS naišlo je na prilično iznenađenje. Spekuliše se da time Pavić želi da spase DNS u Doboju od potpunog nestanka

IAKO je pominjan kao jedan od kandidata za novog generalnog direktor „Železnica RS“, prošlonedeljno imenovanje Slavka Gligorića za vršioca dužnosti u preduzeću od posebnog interesa za RS naišlo je na prilično iznenađenje, prvenstveno u političkim krugovima.

Gligorić je, naime, poslanik u NS RS, ali i predsednik Gradskog odbora Pavićevog DNS, stranke čiji članovi su u Doboju uglavnom prešli u novoformirani Čubrilovićev DNS. U tom cepanju stranke Gligorić je ostao gotovo usamljen od svih viđenijih kadrova u njoj, pa su spekulacije da imenovanjem na tako važnu funkciju Gligorića Marko Pavić želi da spase ogranak svoje stranke u Doboju od potpunog nestanka.

U drugoj verziji, odnosno pozadini imenovanja Gligorića za v.d. generalnog direktora ŽRS su nagomilani problemi koje je iza sebe nakupio dosadašnji v. d. Zoran Ilinčić, a pre njega direktor u dva mandata Dragan Savanović.

O poslednjim problemima unutar sistema pismom su resornom ministarstvu, kako tvrde „Novostima“, pisala grupa nezadovoljnih radnika. U pismu, koje je u posedu našeg lista, pisali su o skandalu koji su izazvala trojica članova komisije za sravnjenje reda vožnje za tekuću i 2020. godinu.

– Radi se o korišćenju službenog automobila u privatne svrhe od jednog člana komisije, koji je tražio i izdavanje računa za spavanje u hotelu iako nije u njemu boravio, pa kada je odbijen otišao je iz hotela ne plativši račun ni za druga dva člana komisije. Račun je ipak izmiren, jer su iz hotela zapretili intervencijom policije – navedeno je, između ostalog, u pismu.

Iznet je i niz drugih navodnih afera u ŽRS u skorije vreme, oštećenje službenog automobila jednog od direktora sektora, neudaljavanje sa posla mašinovođe koji je oštetio lokomitivu i druge.

Na ove optužbe iz ŽRS je bilo nemoguće dobiti reakciju, jer se do novog direktora putem njegovog kabineta nije moglo doći. I na telefon Službe za informisanje se nisu javljali ili su bili dostupni.

 

NAJAVLjEN RAST PLATA

U ŽRS vlada zbunjenost novim razvojem događaja, a u jedinom obraćanju javnosti novog v.d. generalnog direktora Slavka Gligorića on je ukazao na neophodnost i praktično najavio povećanje plata radnicima.

– Imamo veliki problem sa odlaskom kvalitetne radne snage neophodne za proces odvijanja saobraćaja. Bez povećanja plata teško je održati radnike koji vrede na tržištu i to će biti prvi zadatak koji ću pokušati da uradim – rekao je Gligorić.

Izvor: novosti.rs   Autor: Lj. Đurić

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

17 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

1 dan ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.