Doboj

(FOTO) SNSD Doboj tradicionalno dodijelio prehrambene pakete siromašnim porodicama te novogodišnje paketiće mališanima

Povodom Pravoslavne nove godine, Gradski odbor SNSD-a Doboj upriličio je  podjelu 50 prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno-ugrožene porodice sa dobojskog područja te 400 novogodišnjih paketića za mališane uzrasta do 10 godina.

 

Paketi pomoći socijalno-ugroženim porodicama

Vrijeme praznika je vrijeme darivanja, humanosti i radosti, te svake godine za Pravoslavnu novu godinu SNSD Doboj provodi neku od humanitarnih akcija za porodice slabijeg materijalnog statusa kako bi im koliko – toliko olakšali i uljepšali praznične dane sa željom da Srpsku novu 2019. godinu dočekaju u zdravlju, sreći i veselju sa svojim najmilijim. Slične aktivnosti oni tradicionalno provode i za vaskršnje praznike, kao i u drugim prilikama kada za to imaju inicijativu od strane njihovih članova i simpatizera.

Određen broj ljudi je danas preuzeo pakete u prostorijama stranke, dok će porodicama van gradskog područja paketi u toku dana biti uručeni lično.

Zadatak svih nas je da našoj djeci obezbijedimo srećno i bezbrižno djetinstvo, ali isto tako promovišemo rađanje i mjere za poboljšanje nataliteta. Djeca su najveće bogatstvo i moraju biti prioritet svake porodice i društva i na tome zajedno moramo da radimo svi, mi roditelji, prosvjetni radnici, vjerska zajednica, lokalna i republička vlast„, navodi Jasna Lukić potpredsjednica GrO SNSD-a Doboj.


Novogodišnji poklon paketići mališanima

Povodom Pravoslavne nove godine GrO SNSD je priredio svečanost na kojoj je uručeno 400 poklon paketića za mališane uzrasta do 10 godina. Uz prigodnu zabavu i zakusku paketiće im je uručio Djeda Mraz, čime je radost djece, roditelja i svih prisutnih bila još veća.

Nema veće sreće niti zadovoljstva nego čuti graju dječice i vidjeti osmijeh i radost na njihovim licima„, navode iz SNSD-a.

Kako navode iz dobojskog SNSD-a, Vlada Republike Srpske je u prošloj godini uvela niz mjera u cilju poboljšanja nataliteta. Na inicijativu naše predsjednice Željke Cvijanović prvi put je uveden mjesečni materinski dodatak u visini od 405KM za nezaposlene porodilje i to je mjera koja po prvim analizama daje značajne pozitivne efekte i sa kojom treba nastaviti. Takođe treba naglasiti da je Vlada finansirala tri pokušaja vantjelesne oplodnje za porodice bez djece i da je na ovaj način u Srpskoj rođeno oko 1500 dječice. Ovih dana imali smo priliku da čujemo i za anonomnog donatora koji preko Eparhije zvorničko – tuzlanske želi da podstakne rađanje trećeg i svakog narednog djeteta u porodici koje bi darivao sa po 2.000KM, što svakako govori o tome da se naša svijest o natalitetnom prioritetu budi jer bez djece nema ni nacije ni Republike ni države.

 

Jasna Lukić ispred GrO SNSD-a svim građanima pravoslavne vjeroispivjesti čestita Pravoslavnu novu godinu sa željom da je večeras dočekaju u zdravlju, sreći i veselju sa svojim najmilijim i u duhu naših lijepih srpskih običaja.

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

7 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

15 sati ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.