Doboj

Doboj: Zarada na tuđoj muci

Zloupotrebe u humanitarnim akcijama u Doboju poprimaju masovne razmere. Prijava protiv A. Lj. i B. Ž. jer su zadržali deo prikupljenog novca. Istrage u Tesliću i Doboju, afera i u Petrovu.

POZIVI za sakupljanje novčane pomoći za lečenje obolelih u dobojskoj regiji poprimaju masovne razmere, ali se gotovo po pravilu dok traju ili kada se završe u njih sa istragama o zloupotrebama uključuju Policijska uprava i Okružno tužilaštvo. Tako je prošle nedelje podneta prijava Tužilaštvu RS protiv dvoje Dobojlija – A.Lj. i B.Ž. zbog sumnje da su zloupotrebili akciju za prikupljanje novčanih sredstava za obolelu 15-godišnju Ninu Bližnjaković.

Prema prijavi, oni su na više mesta u Doboju samoinicijativno postavljali kartonske kutije za sakupljanje pomoći i deo novca zadržali za sebe, a kutije uništili.

 

Teslić:

Zloupotreba je bilo i krajem prošle godine u akciji za prikupljanje pomoći 18-godišnjem Jasminu Jusufoviću iz Teslića, obolelog od karcinoma kostiju, kada je PU Doboj podnela Okružnom javnom tužilaštvu prijavu za krivično delo – prevara protiv S.T. koji je bio glavni promoter akcije prikuljanja donacija za obolelog mladića.

– Postoji osnovana sumnja da je prijavljeni doveo u zabludu lice iz Teslića da će za njegovog sina, koji je oboleo od retke bolesti, obezbediti lekove za tromesečnu terapiju, i da mu je za to potreban novac u iznosu od 20.000 maraka. S.T. je od novca prikupljenog humanitarnom akcijom građana obezbedio samo terapiju za mesec dana, dok je ostatak prisvojio – rečeno je iz PU Doboj.

Petrovo:

I u aktuelnoj akciji sakupljanja humanitarne pomoći u Petrovu za obezbeđenje krova nad glavom za devetogodišnjeg Aleksandra i njegovu majku Anđelku na pomolu je afera. Unutar Inicijativnog odbora su pale optužbe da kuća koju će platiti od novčanih priloga humanista neće koštati 22.000 već 15.000 maraka i da razliku namerava da prisvoji jedan od članova odbora.

Te informacije su plasirane putem društvenih preža i portala, pa su usledile pretnje tužbom za klevetu. Iz tih razloga je u Petrovu za danas zakazan sastanak odbora od kojeg će zavisiti da li će se i u ovaj slučaj uključiti istražni organi.

 

PROČITAJTE JOŠ: MEDICINSKI RADNICI U RS: Štrajkom do većih zarada

 

SLUČAJ „AZARIĆ“

AKCIJA prikupljanja donacija za lečenje Jusufovića organizovao je osumnjičeni za prevaru u Tesliću, Tešnju, Doboju, čak i u Beogradu. Pomoć je zatražena i od malezijskog ambasadora u BiH, a u slučaj je umešan Alen Azarić, koji je sa Jusufovićem gostovao u Jutarnjem programu TV Pink.

Upravo je tog mladića iz Teslića Azarić pomenuo kasnije u emisiji na istoj TV, nakon koje je otvorena istraga protiv njega zbog sumnji u nadrilekarastvo i nadriapotekarstvo.

Izvor: novosti.rs   Autor: Lj.Đurić

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

15 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

23 sata ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.