Doboj

Doboj: Učenice iz Doboja se tukle zbog tračeva pa se pomirile

DOBOJ – Dvije petnaestogodišnje učenice prvog razreda Ekonomske i Ugostiteljske škole svojom dogovorenom tučom na platou Zanatskog centra u Doboju „proslavile“ su se preko noći, a razlog za pesničenje je, po svemu sudeći, banalan – međusobno širenje glasina, nazivanje pogrdnim imenima i, naravno, neki momak u pozadini.

„Nije trebalo da bude ovako, trebalo je da bude jedan na jedan, bez miješanja sa strane. Ovako je ispalo bez veze, a i policija je došla“, ispričala je jedna učesnica skandaloznog događaja svojim drugaricama.

Ono što je najzanimljivije, akterke tuče, ali i djevojčice koje su se uključile u njihov obračun, danas su ponovo sjedile zajedno na nastavi, pružile su jedne drugima ruku pomirenja i priznale da im to nije trebalo!

Video u kojem se dvije učenice tuku, masa đaka nijemo posmarta i potom navija obišao je region, a u Srednjoškolskom centru u kojem se nalaze četiri od ukupno šest ovdašnjih škola ne bježe od odgovornosti, ali  ističu da ono što se dogodilo nije se zbilo za vrijeme nastave, niti u školskom prostoru.

Miroslava Jerinić-Đukić, v.d. direktora Ugostiteljske škole, navodi da jedna akterka tuče, učenica te škole, do sada nije ispoljavala rizično ponašanje, ali je imala drugih problema u školi.

„Ona nikada u školi nije ispoljila agresivno ponašanje, uvijek je bila vesela. Jeste ona i ‘ponavljač’ i bježala je sa časova, smanjeno joj je vladanje zbog tih izostanaka“, kazala je Jerinić-Đukićeva.

Druga akterka, učenica Ekonomske škole, već je nešto sasvim drugo, navode u Aktivu direktora srednjih škola,  osim negativnih ocjena, neopravdanih izostanaka, njeno ponašanje u školi je sa stručnog stanovišta rizično.

Vezane vijesti:

Doboj (VIDEO): Tuča UČENICA u centru Doboja, vršnjaci navijali, reagovala policija

Dogovorenu tuču, kažu u Aktivu direktora, nisu mogli spriječiti jer za nju nisu ni znali. Na platou koji se nalazi u neposrednoj blizini se okupilo desetine srednjoškolaca, koji su ne samo navijali, nego i snimali obračun vršnjakinja, a bilo je i pokušaja da se maloljetnice razdvoje i njihov obračun prekine.

„Njih 80 procenata su putnici, oni svi čekaju prevoz  u 13.25. I to neko vrijeme gdje da iskoriste? Imaju taj prazan hod, nekada je to i 60 minuta, i 90 minuta. Djeca se okupljaju, i prosto… Mi nismo imali tu informaciju, da smo imali, svakako bismo spriječili“, kaže Spasoje Vasiljević, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola.

Tuča se dogodila u utorak nakon nastave u prvoj smjeni, a policiju je pozvao neko od stanara okolnih zgrada.

„Izlaskom na lice mjesta nije niko zatečen od učesnika. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili identitet lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira. Protiv istih lica biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje“, rekao je Zoran Petrić, zamjenik komandira Policijske stanice Doboj 1.

Akteri ovog događaja neće snositi nikakve sankcije u školama koje pohađaju, a iz kojih poručuju da se u  srednju školu dolazi sa 15 godina i tada ne počinje vaspitanje.

„Škola nije jedini faktor koji vaspitava, čitavo društvo je zakazalo. Koliko imamo vaspitno-obrazovnih programa na televiziji, a koliko rijaliti emisija gdje se propagira takvo ponašanje“, navodi Miroslava Jerinić-Đukić, koja je dugogodišnji pedagog u Ugostiteljskoj školi.

Izvor: nezavisne.com   Autor: Sanja Čakarević

GD

Recent Posts

Sloboprom povećao vlasništvo u Banji Vrućici na 93,7 posto

TESLIĆ – Kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala je vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na…

14 sati ago

GREŠKE KOJE ODBIJAJU KUPCE NEKRETNINA! Zbog jedne odmah odustaju

Pogledajte šta bi trebalo da izbjegavate prilikom prodaje svoje nekretnine! Ako želite da prodate svoju nekretninu ili…

14 sati ago

Doboj ima najbolji obuhvat vakcinacije prvom dozom MRP vakcine u RS

DOBOJ - Da su u strahu velike oči i da roditelji zbog brojnih nedoumica na…

2 dana ago

Banjalučka komora traži da se prag za malog privrednika poveća na 100.000 KM (VIDEO)

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka uputila je inicijativu Vladi Srpske da izmijeni Zakon o porezu na…

3 dana ago

Teslić: Uhapšen kradljivac iz Doboj Juga, pronađeni otuđeni predmeti

Teslićka policija uhapsila je lice čiji su inicijali V.Š. iz Doboj Јuga /u Federaciji BiH/…

4 dana ago

Pogledajte koji su neradni dani u maju

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 3, 5, 6 i 9. maj, saopšteno…

4 dana ago

This website uses cookies.