Doboj

Doboj: Mali Stojanovići sanjaju o kupatilu

DO­BOJ – Ja večeram tek kad njih dvo­ji­ca kažu da vi­še ne mo­gu jes­ti, ta­ko sam na­vi­kao da ne bi nji­ma ne­dos­ta­ja­lo hra­ne, ali i kad fa­li, ja po­zaj­mim i ku­pim pa vra­tim kad ne­što za­ra­dim, priča za „Ne­za­vi­sne“ Du­ško Sto­ja­no­vić, sa­mo­hra­ni otac sa te­škim in­va­li­di­te­tom, iz mjes­ta Bu­ko­vac – Še­šli­je, kod Do­bo­ja.

Foto: N.N. | Ma­li Sto­ja­no­vići sa­nja­ju o ku­pa­ti­lu

Na ru­bu egzis­ten­ci­je, skro­mno dje­tinj­stvo svo­jim si­no­vi­ma Dra­ga­nu i Da­ri­ju, Du­ško na­do­knađuje bes­kraj­nom lju­bav­lju, tru­deći se da im obe­zbi­je­di ono­li­ko ko­li­ko može, bu­dući da ne­ma je­dnu ru­ku i oko, a o dje­ci se bri­ne sam.

U tro­šnoj, a pri­tom i tuđoj kući, ko­ju je do­bio na ko­ri­šte­nje, ne­ma ku­pa­ti­lo ni­ti pra­vi pod, a i krov im pro­kiš­nja­va.

Međutim, uprkos to­me, nje­go­vi si­no­vi su čis­ti, ure­dno obučeni, a otac sa je­dnom ru­kom i pi­lom u njoj upreže ko­nje i ide u šu­mu bo­reći se da ne osje­te glad.

„Ima pet go­di­na ka­ko mi je oti­šla su­pru­ga, ko­ja je ima­la određenih po­te­škoća, pa ja sam bri­nem o dje­ci“, priča Du­ško.

Is­tiče da mu je po­nuđeno da dje­ca bu­du zbri­nu­ta na od­go­va­ra­jući način, ali je on to odbio sma­tra­jući da će osmo­go­diš­njem i de­ve­to­go­diš­njem dječaku, svo­jim si­no­vi­ma, obe­zbi­je­di­ti sve što bu­de mo­gao i da im lju­ba­vi neće ne­dos­ta­ja­ti.

I za­is­ta, oni ko­ji ga po­zna­ju kažu da se na­dljud­ski bo­ri za ma­li­ša­ne pružajući im ogro­mnu lju­bav.

„Sva­ka čast tom čo­vje­ku, dje­ca su mu uvi­jek čis­ta, li­je­po obučena i ve­oma kul­tur­na. Ko može, ne­ka im po­mo­gne“, kaže po­zna­nik.

Ka­ko nam priča Du­ško, naj­teže mu pa­da ka­da mu dječaci kažu ka­ko nji­ho­vi dru­ga­ri ima­ju bo­lje uslo­ve za život, dok oni još sa­nja­ju o ku­pa­ti­lu.

„Te­ško mi je i kad ih mo­ram os­ta­vi­ti sa­me dok ra­dim. Kažem im da se­bi na­lože va­tru, po­ne­kad ura­de šta mo­gu kod kuće dok se ja ne vra­tim“, priča ovaj otac, ve­li­ki bo­rac.

Du­ško kaže da ima određena so­ci­jal­na pri­ma­nja, ko­ja ne bi bi­la do­vo­ljna za život čak i ka­da bi ima­li svoj dom, pa se, uprkos in­va­li­di­te­tu, hva­ta u ko­štac sa te­škim po­slom.

Na­da se da će svo­je si­no­ve od­ško­lo­va­ti i da će oni sta­sa­ti u do­bre mom­ke, a tek kad ih izve­de na taj put, može oda­hnu­ti.

Ipak, mno­go je trno­vit put pred ovim hra­brim ocem, ko­ji se pro­tiv živo­tnih ne­daća bo­ri na­por­nim ra­dom, ali i op­ti­mi­zmom i ve­drim du­hom.

Krov nad gla­vom mu je za­sad pri­ori­tet, jer su kuću u ko­joj sta­nu­ju do­bi­li na ko­ri­šte­nje.

Ka­ko nam je is­pričao, želja mu je da od je­dnog po­zna­ni­ka dje­ci ku­pi uslo­vnu se­os­ku kuću, o ko­joj već ne­ko vri­je­me ma­šta, a ona ko­šta oko 19.000 ma­ra­ka, ali on taj no­vac ne može da sa­ku­pi.

Svi ko­ji žele po­moći Du­šku i nje­go­vim ma­li­ša­ni­ma mo­gu to učini­ti upla­tom na račun kod Adik­ko ban­ke na broj 5520009999999917 po­ziv na broj 18337452, na ime Du­ško Sto­ja­no­vić, Bu­ko­vac – Še­šli­je.

Oni ko­ji žele mo­gu Du­ška po­zva­ti i na broj te­le­fo­na 00387 65 428 064 i in­for­mi­sa­ti se o sve­mu što im je po­tre­bno.

Izvor: nezavisne.com   Autor Ljiljana Radić

GD

Recent Posts

Sloboprom povećao vlasništvo u Banji Vrućici na 93,7 posto

TESLIĆ – Kompanija Sloboprom  Lončari Slobodana Ćurčića povećala je vlasništvo u ZTC Banja Vrućica na…

20 sati ago

GREŠKE KOJE ODBIJAJU KUPCE NEKRETNINA! Zbog jedne odmah odustaju

Pogledajte šta bi trebalo da izbjegavate prilikom prodaje svoje nekretnine! Ako želite da prodate svoju nekretninu ili…

20 sati ago

Doboj ima najbolji obuhvat vakcinacije prvom dozom MRP vakcine u RS

DOBOJ - Da su u strahu velike oči i da roditelji zbog brojnih nedoumica na…

2 dana ago

Banjalučka komora traži da se prag za malog privrednika poveća na 100.000 KM (VIDEO)

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka uputila je inicijativu Vladi Srpske da izmijeni Zakon o porezu na…

3 dana ago

Teslić: Uhapšen kradljivac iz Doboj Juga, pronađeni otuđeni predmeti

Teslićka policija uhapsila je lice čiji su inicijali V.Š. iz Doboj Јuga /u Federaciji BiH/…

4 dana ago

Pogledajte koji su neradni dani u maju

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 3, 5, 6 i 9. maj, saopšteno…

4 dana ago

This website uses cookies.