Doboj

Doboj – Kup BiH: Sjajan derbi bez pobjednika, Borac u polufinalu

Rukometaši Borca plasirali su se u polufinale Kupa BiH, pošto su remizirali sa Slogom u Doboju 23:23.


S obzirom na to da je prvi okršaj starih znanaca završen trijumfom Banjalučana 30:26, branilac trofeja je izborio plasman na finalni turnir. Vizu su ranije izvadile i visočka Bosna, te Vogošća. Kvartet će kompletirati bolji iz dvomeča Izviđač – Sloga Gornja Vakuf.

Okršaj u Doboju bio je istinski derbi. Domaći su imali veliku podršku sa tiribina, a imali su je i gosti. I dok su se navijači nadvikivali na tribinama dvorane Srednjoškolskog centra, igrači su na terenu bili veliki boj.

Prvo poluvrijeme je, očekivano, bilo tvrdo. Pri rezultatu 8:8 učenici Mirka Mikića su imali napad za vođstvo. Nisu ga iskoristili. I, surovo su kažnjeni. Sloga je “vezala” tri gola i povela sa 11:8. No, Borac se nije predao te je uzvratio istom mjerom. Seriju 3:0 zaključio je Dean Šešić, projektilom praktično uz zvuk sirene.

Četa Danka Panića u nastavku je dodala gas. Vratila je rezultatsku prednost na svoju stranu, dok se gost prilično mučio. Najviše zahvaljujući sjajnom Milanu Dakiću, Borac se držao u igri. Ali, kada su domaći i njega zatvorili, došli su nadomak cilja.

Igrao se 50. minut kada je nezaustavljivi Haso Ćosić svojim devetim golom pogodio za 20:16. U tim trenucima “crveno-plavi” su bili lišeni usluga odličnog golmana Bojana Ljubišića, koji se nešto ranije povrijedio. Isto se dogodilo i Srđanu Saviću. Sve je “mirisalo” na podvig Dobojlija.

Pa ipak, sa tim se nije složio Dejan Unčanin. Borčev veteran je u tim trenucima ušao u igru, preuzeo odgovornost i sa dva pogotka dao gostima prijeko potreban mir.

“Proradila” je tada i odbrana pa je Bojan Rađenović iz kontre smanjio na 19:20, a zatim i Dakić još jednim golom poravnao rezultat. Od tog momenta više se nije postavljalo pitanje ko će u polufinale.

Ipak, oba sastava željela su pobjedu. Borac je poveo 21:20, Sloga imala 22:21 i 23:22, a tačku na i stavio je Dakić, svojim devetim hicem u metu.

Mogao je, doduše, domaćin stići do Pirove pobjede. Međutim, Slađan Subotić je u posljednjim sekundama odbranio zicer Ćosiću i na semaforu je ostalo 23:23.

Izvor: srpskacafe.com   Autor: Dejan Marić

GD

Recent Posts

Hristos Vaskrse -Vaistinu Vaskrse: Običaji za Vaskrs

Svim pravoslavnim vjernicima srećan najradosniji hrišćanski praznik - Vaskrs, uz tradicionalan pozdrav Hristos Vaskrse -…

18 sati ago

Nove kazne za turiste u Crnoj Gori: Spremite i do 1.000 evra

Lokalne vlasti Tivta odlučili su da zabrane kretanje turista u kupaćim kostimima u pješačkim zonama,…

1 dan ago

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

2 dana ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

2 dana ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

3 dana ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

3 dana ago

This website uses cookies.