Categories: TeslićVijesti

Detalji teške saobraćajna nesreća u Gornjem Tesliću: Pijan „mercedesom“ usmrtio dječaka

TESLIĆ – Dječak S. N. (15) iz Gornjeg Ruževića kod Teslića poginuo je, a njegov rođak M. G. (12) lakše je povrijeđen kada ih je udario „mercedes“ u mjestu Gornji Teslić, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nesreća se desila u utorak oko 21.45 časova, a „mercedesom“ je upravljao Ljupče Đ. (48) koji je bio pijan.

Nezvanično saznajemo da je dio puta gdje se nesreća dogodila neosvijetljen i da su se maloljetni pješaci kretali bankinom i ivicom kolovoza.

– Vozač je rekao da pješake nije ni primijetio jer je bio mrak, a oni su imali tamniju odjeću. Njega je veoma pogodila ova nesreća i ne može da dođe sebi, pije tablete za smirenje. Još je gore što se nesreća desila u blizini njegove kuće  – rekao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, dječaci su te večeri bili na igralištu i u vrijeme nesreće vraćali su se kući.

– Poginuli dječak prethodno je bio kod ujaka da bi zatim sa rođakom otišao na igralište. Na povratku kući M. G. je hodao bankinom, a S. N. ivicom kolovoza. Kada je na njih naletio „mercedes“, S. N. je od siline udara nabačen na vjetrobransko staklo i zatim je odbačen na travu pored puta. Vozilo je M. G. samo zakačilo i on je pao i lakše povrijeđen – kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Teslića kažu da je Ljupče Đ. profesionalni vozač i prevozi kombijem putnike širom Evrope. Oni ne mogu da vjeruju da se njemu mogla desiti takva nesreća jer iza sebe ima hiljade pređenih kilometara i uvijek je bio dobar vozač.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da je kod vozača „mercedesa“ u krvi izmjereno oko 0,85 promila alkohola.

– Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. Tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje javnog saobraćaja – rekli su u policiji.

Osim ove nesreće, utorak je na području Doboja u Osojnici u prevrtanju džipa „grand čiroki“ teško povrijeđen vozač Robert D., a lakše njegov suvozač Mladen D. Nesreća se desila kada je džip koji je vozio Robert D. sletio s puta Striježevica-Trbuk i prevrnuo se. Povrijeđeni Mladen D. prevezen je u Domu zdravlja Doboj, a potom u dobojskoj bolnici gdje je zadržan na liječenju. Vozač džipa Robert D. bio je pijan i alkotestiranjem je utvrđeno da u krvi ima 1,20 promila alkohola.

Istog dana nekoliko časova ranije na autoputu „Deveti januar“ teško je povrijeđen Vladan S. iz Laktaša kada je vozeći „hjundaji“ sletio s puta u Hrvaćanima. Povrijeđeni vozač smješten je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Motociklista

Motociklista Slaviša Marjanović (29) iz Balatuna kod Bijeljine poginuo je kada je „hondom“ sletio s puta Bijeljina-Rača.

Nesreća se dogodila juče u ranim jutarnjim časovima u Balatunu, a kako saznajemo, Marjanović je nakon slijetanja pao u žičanu ogradu pored puta. Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina izvršili su uviđaj, a uzrok nesreće biće poznat nakon istrage. Nezvanično saznajemo da je brza vožnja najvjerovatnije kriva za  slijetanje.

Izvor: glassrpske.com

GD

Recent Posts

VELIKA PORODIČNA ŠETNJA u Doboju: Međunarodni dan porodice u organizaciji Republičkog udruženja 4+ i drugih

U Doboju, 19. maja 2024. godine, od 9,00 časova se organizuje jutarnja molitva u hramu…

6 sati ago

Veliki petak: Danas je najtužniji hrišćanski praznik, dan kada je razapet i umro Isus Hristos

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Veliki petak, dan kada je na Golgoti razapet…

9 sati ago

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 dan ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

1 dan ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

1 dan ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

2 dana ago

This website uses cookies.