Bivša direktorica OŠ otela pečate i ne dozvoljava primopredaju dužnosti!

Prije tri mjeseca, naš portal je pisao o nepotizmu i bezakonju koje se vrši u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Blatnici (opština Teslić), a kojima je kumovala donedavni v.d. direktora ove škole Vida Miškić. Vida je ostala na mjestu vršioca dužnosti direktora za vrijeme vanrednog stanja prouzrokovanog pandemijom koronavirusa, a po okončanju istog, smijenjena je od strane Vlade Republike Srpske, dok je na njeno mjesto došao Miladin Gotovac, profesor geografije iz Teslića.

Odluka Vlade je donesena 30.7. ove godine, a stupila je na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku RS”, odnosno nakon tačno dva dana.

Iako je u Viber prepisci koja je u posjedu našeg portala Miškićeva obećala Gotovcu da neće praviti probleme prilikom primopredaje dužnosti, to nije bio slučaj. Kako za naš portal Gotovac tvrdi, Miškićeva je protivzakonito oduzela pečate škole i nije primala poštu (između ostalog i iz) ministarstva, pa tako, sve do dana današnjeg, primopredaja nije izvršena.

Ja sam bio prisiljen da podnesem prijavu policijskoj stanici u Tesliću, a oni su čitav slučaj, koliko je meni poznato, proslijedili Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju. O svemu sam obavijestio i prosvjetnu inspekciju i ići ću pravnim putem, a Miškićeva će morati da snosi posljedice za svoje protivzakonito djelovanje“, jasan je Gotovac.

U dopisu policijskoj stanici u Tesliću Gotovac tvrdi da je dogovor sa Miškićevom bio da se primopredaja dužnosti izvrši četvrtog avgusta ove godine.

Navedenu koleginicu vršioca dužnosti direktora kontaktirao sam u subotu 1.8.2020. i dogovorili smo da primopredaju dužnosti izvršimo u utorak 4.8.2020. godine. Od radnika i javnosti sam obaviješten da imenovana osporava primopredaju dužnosti, a od sekretara škole i računovodstva obaviješten sam da je imenovana oduzela pečate škole i ključeve i odnijela sa sobom“, naveo je Gotovac u svom dopisu i dodao da je dana 6.8.2020. Vida Miškić obavijestila navedena lica u školi da je ona na godišnjem odmoru i da isti ne smiju preuzeti poštu.


Povezano: Teslić, Blatnica: FOTO dokazi NEZAKONITOG prijema bibliotekara u radni odnos


“Ovdje se postavlja pitanje ko je bivšoj direktorici mogao da potpiše odlazak na godišnji odmor”, pita se Gotovac.

Gotovac je za naš portal izjavio i da ovo nije prvi put da Vida Miškić pravi probleme i podsjetio na slučaj od prije sedam godina, kada je Miškićeva, koja je tada bila zamjenik direktora, šikanirala tadašnju direktoricu po povratku sa bolovanja. Gotovac se ograđuje i kaže da čitav slučaj nema nikakve veze sa lokalnom politikom i da su potezi Miškićeve isključivo njena lična odgovornost.

Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa bivšom direktoricom, ali se ona nije javljala na naše telefonske pozive.

Izvor: infovez.com Autor: Stefan Blagić

GD

Recent Posts

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGION Osumnjičeni za monstruozno ubistvo Saše Kulića OSTAJU IZA BRAVE do kraja jula

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića (45) iza brave najduže ostaju do 29. jula ove godine.…

1 sat ago

MERIDIANBET SPORTSKA LIGA: Ovo su kandidati za MVP priznanje

Meridianbet Univerzitetska sportska liga Banja Luka bliži se kraju, kvalitet igre je sve veći, a istakli…

2 sata ago

Detalji tragedije kod Dervente: U sudaru poginuo sin, otac povrijeđen

DERVENTA - Maloljetni dječak je poginuo, dok je njegov otac S.Đ. povrijeđen u sudaru automobila…

2 sata ago

VISOKE CIJENE „PREKINULE“ TRADICIJU RASKOŠNIH TRPEZA: Građani Srpske, po svemu sudeći, skromno će dočekati predstojeće praznike

PRED nama je mjesec koji obiluje brojnim praznicima i kada je po tradiciji velika potražnja…

1 dan ago

ZVONO POZIVA SVE MANJE ĐAKA U UČIONICE: U školama upisano skoro 50.000 manje srednjoškolaca

U Bosni i Hercegovini školske učionice su sve praznije, a broj učenika iz godine u…

1 dan ago

OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Detaljna prognoza za Prvi maj

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa povremenom…

2 dana ago

This website uses cookies.