MFS EMMAUS u srijedu šalje do sada NAJVEĆI KONVOJ humanitarne pomoći iz BiH

Domaća, nevladina humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS (MFS-EMMAUS) uspješno je završila akciju prikupljanja pomoći u vidu brašna, ulja i tjestenine (domaće proizvodnje) za narod ratom zahvaćene Sirije.

Akcija je pokrenuta vodeći se dosadašnjom praksom u saradnji sa organima Islamske zajednice.

Podsjećanja radi, pomenutu akciju smo realizovali u saradnji sa muftijstvima Tuzlanskim, Zeničkim, Travničkim, Mostarskim. Namirnice su sakupljane na području svakog Medžlisa a naše Udruženje je vršilo transport namirnica do naših centralnih skladišta u Gračanici, gdje je vršeno sortiranje i priprema konvoja za slanje. Akcija je privedena kraju i do sada imamo spremnih 25 šlepera (1 šleper = 23 tone) što je premašilo naša očekivanja.

Ispraćaj konvoja od 25 šlepera planiran je u srijedu 17. 04. u 11:00 sati. Mjesto ispraćaja konvoja je parking firme DMDE d.o.o u Stanić Rijeci, općina Doboj Istok.

 

U proteklom periodu u ovim akcijama pomoći poslano je 53 šlepera sa 1280 tona humanitarne pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih proizvoda. Pored prehrambenih proizvoda, do sada su poslata i tri brodska kontejnera odjeće i obuće.

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *