DVA MESECA POSLE REFERENDUMA U TESLIĆU: Prijave zbog prevare

Podnošenje prijava naložila je Komisiji za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić Republička izborna komisija

DVA meseca od referenduma o opozivu načelnika Teslića i poraza SNSD za smenu Milana Miličevića, uslediće i prijave za sumnjive radnje na biralištima. Istina, zvanično samo na biračkom mestu u Vlajićima, iako je SDS, čije je kadar Miličević, izneo dokumentovane sumnje za više glasačkih mesta.

Podnošenje prijava naložila je Komisiji za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić Republička izborna komisija.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, RIK RS je zaključio da je na glasačkom mestu u Vlajićima došlo do kršenja izbornog procesa koji se može podvesti pod izbornu prevaru. Naredili smo Komisiji da postupi u skladu sa izbornim zakonom – navedeno je u obaveštenju iz RIK.

Prema toj naredbi, Komisija je dužna da učinjeno krivično delo prijavi Okružnom tužilaštvu u Doboju, i da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi se u eventualnom sudskom procesu kaznili krivci.

Pročitajte još – Sada traže opoziv i za načelnika Teslića Milana Miličevića

 

U SDS su zadovoljni činjenicom da je to drugo priznanje pokušaja prekrajanja volje birača 3. marta, jer su u prvom slučaju utvrđene nepravilnosti prispećem listića glasova iz inostranstva.

Ipak, nezadovoljni su što još nema reakcija na dvadesetak drugih prigovora i argumentovano ukazivanje, pored Vlajića, i na malverazcije na glasačkim mestima u Očaušu, Buletiću, Mladikovini i Kamenici.

Izvor: nosvosti.rs   Autor: Ljubinko Đurić

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *