Doboj: Pošta sanirana pet godina nakon poplava

DOBOJ – Majske penzije, čija je isplata počela danas, do svojih korisnika u Doboju stići će iz rekonstruisanog objekta glavne pošte, koji se nalazi u centru grada, a čija sanacija je završena pet godina nakon što je u potpunosti oštećen u katastrofalnim poplavama.

„Pošta posjeduje izuzetno modernu prostoriju, trezor za novac, koji je na ovim prostorima najmodrenije opremljen, takođe posjeduje veliki radni prostor. Uslovi su veoma povoljni u odnosu na one ranije koje smo imali“, kazala je Sonja Lazarević, jedan od oko 50 radnika pošte koji će pružati usluge građanima.

 

Jasminka Krivokuća, direktorica „Pošta Srpske“, koja je sa Borisom Jerinićem, gradonačelnikom Doboja, i Dijanom Obradović, pomoćnicom ministra saobraćaja i veza RS za poštanski saobraćaj, presjekla crvenu vrpcu, kazala je da je u sanaciju šalter-sale, trezora i podrumskih prostorija utrošeno 650.000 KM.

Krivokuća je pojasnila zašto se na sanaciju prostora pošte, popularne „jedinice“, odnosno 74 101, toliko čekalo.

„Čekali smo da se isuši objekat jer je bio natopljen skroz do prve etaže, pravili smo projektnu dokumentaciju, a iskreno da vam kažem, i sakupljali smo novac… Pripremali smo otvaranje objekta prije mjesec dana, ali bio nas je strah kada je počela kiša. Kažem ja – šta ćemo, tolike pare smo uložili, šta mislite da nas to opet zadesi“, kazala je Krivokuća.

 

Skoro polovina novca, odnosno 300.000 KM, obezbijeđeno je iz Fonda solidarnosti za obnovu i razvoj.

„Ovaj objekat će sigurno građanima i korisnicima poštanskih usluga u Doboju stvoriti povoljnije uslove za obavljanje usluga, samim tim će sasvim sigurno povećati i broj korisnika, a i kvalitet“, rekla je Obradovićeva.

 

Iz dobojske Gradske uprave stiglo je obećanje da će uskoro i prostor ispred glavne pošte biti uređen.

„Krenuli smo u rekonstrukciju određenih ulica po gradu. Svakako, rekonstrukciju užeg centra ćemo nastaviti do katoličke crkve, tako da ćemo i ovaj plato ispred pošte, što je nadležnost grada, urediti da bi kompletna rekonstrukcija dobila i zaokružila jednu cjelinu, jednog modernog objekta“, rekao je Jerinić.

Izvor: nezavisne.com   Autor: Sanja Čakarević

GD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *